×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

Vinterdæk og varme - og nye synsregler

Tirsdag d. 22. maj 2018

Daekk
Daekk
Daekk

Kombinationen af vinterdæk og sommervarme er en dårlig cocktail – og set i lyset af, at der den 20. maj er kommet skrappere regler ved syn af køretøjer, er der endnu større grund til at skifte til sommerdækkene nu, siger Volker Nitz, direktør for Dækbranchen Danmark og Rådet for Større Dæksikkerhed.


Når du kører på vinterdæk om sommeren, så kører du på et gummimateriale, der ikke er designet til sommertemperaturer og derfor slides dækkene hurtigere. Et nyt EU-direktiv træder i kraft den 20. maj og har til hensigt at ensrette bilsyn på tværs af landegrænserne i EU. Indsatsen mod selv mindre fejl bliver skærpet og dermed ekstra fokus, også på dækkenes mønsterdybde, hvor mindstekravet er 1,6 mm. Overholder dækket ikke denne grænse, skal bilen til syn igen.

Ingen besparelse ved at fortsætte på samme dæk
Du sparer ikke ved at undlade at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Det forringer kun din og andres sikkerhed i trafikken, og så slider det mere på dækkene. Den højere temperatur gør gummiet blødt og bilen ustabil, så den står dårligere fast i svingene og øger din bremselængde med op til 10 procent. Sat lidt på spidsen, kan det være forskellen på liv eller død for dig og dine medtrafikanter.

”Derfor er det vigtigt, at man som bilejer har tjek på sine dæk og sørger for at få dem byttet for hver sæson. Det kræver ikke nye dæk for hvert skifte, men det kræver, at du har et sæt sommerdæk og et sæt vinterdæk, du kan skifte mellem, når den ene sæson er slut,” siger Volker Nitz, direktør for Dækbranchen Danmark og Rådet for Større Dæksikkerhed.
”Set over en periode, koster det ikke ekstra at skifte mellem at køre vinterdæk og køre sommerdæk, da du slider på to sæt i stedet for et og kan derfor bruge alle sæt i flere år,” fortsætter Volker Nitz, der også påpeger, at prisen for et omsyn kan være dyrere end et rettidigt hjulskifte hos en Dækspecialist.

Ekstra gratis kontrol ved hjulskift
”Fordelen ved at skifte et par gange om året er også, at man får et kig ind på bremser og hjulophæng, set på dækkenes tilstand og dæktryk. Man bør faktisk kontrollere dæktryk en gang om måneden, men det er desværre de færreste, der gør det, selvom korrekt dæktryk både sparer brændstof og slid på dækkene. Her er der en god mulighed for det,” slutter han.

 

(Kilde: Pressemeddelelse fra Dækbranchen Danmark)

Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld nyhedsbrev
Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Kender du ikke størrelsen på dine dæk, så lad Jesper hjælpe dig med at finde dem:

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!