×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

Nej til sommerdæk – men hvorfor og hvornår?

Mandag d. 19. oktober 2020


Her Bor En Rigtig Dãkspecialist


Behøver vi egentlig vinterdæk? Spørgsmålet og debatten kommer op forud for hver vinter. 

"Vinterdæk er for mig ikke et spørgsmål om, hvorvidt de skal på, men snarere hvornår,” siger Erik Neuberg Rasmussen, formand i Dæk Specialisternes Landsforening. ”Med flere end 50 vintres erfaring uden skader og på vinterdæk er spørgsmålet kun, hvornår det skal ske, og hvem der skal skifte dem på bilen."

Vinterdæk er ikke kun nødvendige, når der er sne på vejene, hvilket udviklingen af vinterdæk de senere år også i høj grad bærer præg af. Behovet for sikkerhed skal også være til stede, når vejene er kolde og våde. Og det bliver de snart. 

Hvorfor vinterdæk?

Med efteråret følger mere regn, og temperaturen falder. Især i løbet af natten og i de tidlige morgentimer kan kolde, våde og rimfrostglatte veje pludselig være en faktor, som man skal være opmærksom på. Her er det så, at vinterdækkene helt klart er at foretrække fremfor sommerdæk, som er bedst ved tocifrede varmegrader. Sommerdækkets gummi og fleksibilitet begynder at være anstrengt på de kolde veje, og dermed højnes sikkerheden med vinterdækkets smidigere gummi og bedre vejgreb. Dette sikrer både kortere bremselængde, bedre stabilitet og - især hvis sneen pludselig falder - fremkommelighed.

Skift i tide – hos ”en rigtig dækspecialist”

”Omskiftning af sommer- og vinterdæk kan og bør allerede klares nu og ikke først, når sneen ligger på vejene. Det højner sikkerheden generelt også selvom sneen skulle udeblive, ” siger Erik Neuberg Rasmussen, formand i Dæk Specialisternes Landsforening.

"Sidste år lancerede vi kampagnen ”en rigtig dækspecialist” for at gøre opmærksom på, at der er forskel på, hvor man får udført sit dækarbejde. Dæk er ikke bare dæk, og hos vores medlemmer er højeste fokus på kunderne og bilernes dæk. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken dæktype der kommer på køretøjet," betoner Erik N. Rasmussen.

Han fortsætter: "Dækvalg og kvalitet er en vigtig ting, men det kan ikke stå alene. Den enkelte kundes behov skal også tages med i ligningen - ligesom hvilket køretøj, der er tale om. Det skal nøje afstemmes, så kunden får det maksimale ud af bilens sikkerhedsudstyr og dækkets egenskaber. Og det er her, vores medlemmer adskiller sig fra de almindelige værksteder. En rigtig dækspecialist har stort fokus på dækket som bilens vigtigste sikkerhedskomponent, ser på helhedsoplevelsen og vejleder kunden, hvilket både har betydning for kundens køreoplevelse, økonomi og fremfor alt sikkerhed."

Formanden anbefaler, at man allerede nu besøger www.enrigtigdækspecialist.dk, hvor det landsdækkende net af rigtige dækspecialister kan findes. "Husk på, at der som oftest bliver rigtig travlt, når de første snebyger kommer, og så vil det være rigtig fornuftigt, at man har været ude i god tid med omskiftningen fra sommer- til vinterdæk. Og nu er faktisk slet ikke for tidligt. Inden længe kommer de første nætter med frost, og så er vejene våde og glatte i morgentimerne,” lyder det afslutningsvist fra Erik Neuberg Rasmussen.

En rigtig dækspecialist ta'r dæk alvorligt – gør du også det?

NB! Ovethi er en del af En Rigtig Dækspecialist.

(Kilde: Pressemeddelelse fra Dækbranchen Danmark, d.d.).

 

Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld nyhedsbrev
Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Kender du ikke størrelsen på dine dæk, så lad Jesper hjælpe dig med at finde dem:

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!