×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

Mindre trafikstøj ved dækkøb

Torsdag d. 1. juli 2021

Skaermbillede 2021 07 01 Kl 111217 (2)

Trafikstøj belaster mennesker, og mange tiltag sættes i gang, men valget af de rigtige dæk glemmes i løsningsmodellerne. EU-mærkningen af nye dæk er en hjælp til at vælge de rigtige dæk, ligesom man kender det fra eksempelvis hårde hvidevarer.

Vælg støjsvage dæk

”Det er faktisk muligt at træffe et valg, når der skal købes nye dæk. EU-dækmærkningen er til for dækkøberne. Både privatbilisterne og de erhvervsdrivende med tunge køretøjer kan få oplysninger om, hvor meget støj et dæk afgiver til omgivelserne, og i Danmark er det let at få et overblik. Vi har udviklet en hjemmeside, hvor det er muligt, enten med bilens nummerplade eller dækdimensioner at få listet dæk efter deres værdier, herunder støj,” siger Volker Nitz, direktør i Dækbranchen Danmark.

Dækmærket har flere værdier

EU-dækmærkningen viser tre værdier på nye dæk. Rullemodstand, hvilket er vigtigt for brændstoføkonomi og batterikapacitet, opbremsning på våd vej, som har stor indflydelse på sikkerhed, og sidst, men ikke mindst – støj afgivet til omgivelserne. På hjemmesiden dæklabel.dk er det simpelt at taste bilens nummerplade ind, og efterfølgende får man en liste over de dæk, som passer til køretøjet. Dette gælder inden længe også for dæk til busser og lastbiler, som også bidrager væsentligt til trafikstøjen.

Pluk de lavthængende frugter

”Når vi vælger nyt køleskab eller fryser, så er vi vant til at tage mærkningen med i vores overvejelser, men desværre er det ikke noget, som dækkøberne går vildt meget op i,” siger Volker Nitz og fortsætter: ”Vi synes, at det er ærgerligt, for køber man dæk med lav rullemodstand, så giver det besparelse på brændstoffet, flere kilometer på batterierne, og man medvirker dermed til mindre CO2-udledning. Det samme er gældende for dækstøjen, hvor man kan købe dæk, som støjer mindst muligt, hvilket er til gavn og glæde for alle. Det er synd, at disse lavthængende frugter ikke plukkes.”

Politikerne og myndighederne fejler

”Fra dækbranchens side har vi i meget lang tid forsøgt at skabe den fornødne interesse for dette værktøj blandt politikerne og hos Færdselsstyrelsen, men indtil videre uden held,” siger Volker Nitz.

”Trafikstøj skal bekæmpes med alle midler, og rigtigt dækvalg er en del af det. Dæklabel.dk er et unikt værktøj, faktisk det eneste af sin art i Europa og det er ærgerligt, at politikerne og Færdselsstyrelsen tilsyneladende ikke er interesseret i at gøre brug af det,” siger Volker Nitz afslutningsvis.

 

> Læs mere på dæklabel.dk

 

(Kilde: Dækbranchen Danmark)


Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Kender du ikke størrelsen på dine dæk, så lad Jesper hjælpe dig med at finde dem:

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!