×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

Har du det her i bilen om vinteren?

Torsdag d. 21. december 2017

I Bilen Dec17

 

Hvis du skal ud at køre i julen og hen over nytåret, eller generelt om vinteren, hvor vejene ret sandsynligt er kolde og glatte og måske dækkede af sne, så er det naturligvis af afgørende betydning, at du har de rigtige dæk på din bil.

Derudover er der nogle ting, der kan være en god idé også at have i bilen, hvis uheldet mod forventning skulle være ude - for dig selv eller andre, du møder i trafikken. Vi har lavet en liste til dig, så du nemt kan sikre dig med de mest basale effekter:

 

1) Hue, handsker, en varm jakke, gode støvler og et tæppe.
Det er ikke altid, man lige får "hele udstyret" på, når man går ud ad døren og bevæger sig ud i trafikken. Men skulle du komme ud for bøvl af den ene eller anden slags, så kan det være rart i hvert fald at kunne holde sig varm - og evt. kunne hjælpe andre, der fryser i kulden. Skal du fx ud at skubbe en anden bil, der sidder fast i sne eller lignende, så er det da rart at være lidt forberedt på det, ik?

2) En sneskraber, en skovl og en lommelygte.
Af samme grund kan det være en rigtig god idé at have en skovl med i bilen. Du eller andre kan køre fast og behøve hjælp. Der kan være kommet is på forruden, mens du drak kaffe hos en ven. Du kan køre fast i en snedrive om natten - et sted, hvor der ikke er gadelygter. Og så videre. Der kan forekomme mange situationer, hvor det nævnte grej kan være rart at have inden for rækkevidde.

3) Sikkerhedsveste, advarselstrekant og førstehjælpssæt.
Husk: Skal du ud af bilen, og fx skovle sne, skubbe fri eller lign., så bør du iføre dig en sikkerhedsvest med reflekser - og opsætte en advarselstrekant, så andre trafikanter kan se dig. Har du flere i bilen, som også bevæger sig uden for bilen, bør de naturligvis også have en vest på. I Danmark er det ikke et lovkrav at have sikkerhedsveste i bilen, men kører du til fx Tyskland, så er det. Hvad angår advarselstrekanten, så er det heller ikke et lovkrav i Danmark at have den i bilen, men havarerer du, er det lovpligtigt at sætte den op - og gør du det ikke, kan du risikere at få en bøde. Endelig kan det være fint altid at have en førstehjælpskasse i bilen, hvis du eller andre i trafikken kommer til skade.

4) En fyldt benzintank.
Skulle uheldet være ude, og du fx kører fast, sidder i kø eller sket ikke kan køre, fordi der er isslag, så er det altid rart at kunne sætte bilen i tomgang og trods alt producere varme. Derfor: Sørg såvidt muligt for at have så meget benzin eller diesel på som muligt - særligt hvis du skal ud at køre længere ture, der indbefatter kørsel uden for byerne, hvor der derfor ikke lige er så nem adgang til hjælp.

5) Ekstra sprinklervæske.
Du kender det nok godt. Kørsel på fx motorvej i dårligt føre kræver, at du ret tit bruger sprinklervæsken for at fjerne mudder, salt osv., som bliver kørt op i luften og rammer din forrude. Derfor kan man forholdsvis hurtigt få brugt indholdet af sprinklerbeholderen - og få brug for en opfyldning. Og er der ikke lige en tankstation i nærheden, så kan det være rart at have en dunk i bilen.

6) Slæbetov og startkabler.
Kører du selv eller andre fast, så vil det være rart at kunne gøre noget i situationen som fx at trække fri ved hjælp af et tov. Og kan du eller en anden ikke starte bilen i kulden, kan startkablerne komme i brug.

7) Evt. et par liter vand og et bundt müslibarer og/eller chokolade.
Skulle du køre fast i sneen eller fx sidde i kø, er det altid rart at have lidt at fugte ganen med og lidt at fylde i maven, så ventetiden ikke bliver alt for fysisk krævende. Det kan være vand, cola, en müslibar eller lignende, du kan have liggende i bilen til det formål.

8) Kommunikation - mobiltelefonen (og oplader).
Noget af det vigtigste at have ved hånden, hvis uheldet skulle være ude i vintertrafikken, er naturligvis at kunne ringe efter hjælp - og at kunne informere mennekser, der måske venter på dig, om hvad der er på færde. Derfor: Sørg altid for at have din mobiltelefon med på turen - selvfølgelig i opladet stand. Og så overvej, om det er en mulighed lige at have en oplader liggende fast i bilen også, så du ikke skal tænke på ikke at have strøm nok.

 

Der kan sikkert være en lang række andre ting, der også kan være gode at have med i bilen om vinteren - så hvis du har et par fif, så skriv gerne til os inde på facebook; måske kunne andre også have gavn af netop dit tip. HUSK: Har du behov for medicin, bleer til en baby eller andet, som er specifikt for dig og din familie, så skal du naturligvis også tænke på det. Pointen er, at man tænker lidt forud og er ekstra forberedt på, at man kan risikere at skulle opholde sig i eller omkring bilen i længere tid end påregnet, hvis vejret og/eller trafikken driller.

 

 

Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld nyhedsbrev
Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!