×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

Derfor skal du køre på vinterdæk - også om efteråret

Onsdag d. 18. oktober 2017

Efteraar 

Vinterdæk har efterårs- og vinteregenskaber. Sommerdæk har sommeregenskaber. Så enkelt er det. Det er derfor ikke raketfysisk, at skifter man ikke sine sommerdæk ud med vinterdæk, når vejret kræver det, så har dækket ikke de rette egenskaber til årstiden. I vinterhalvåret, dvs. i perioden fra ca. 1. november til 1. april, er det sikrest at køre på vinterdæk.

"Men er det ikke bare noget pjat," tænker du så måske... "Jeg fik jo nye sommerdæk på i år, så mønsteret er godt og dybt nok. Det går da nok."

Til det kan vi kun sige: NEJ! Hvert år kommer rigtig mange bilister og deres medtrafikanter til skade, fordi nogen ikke har fået skiftet til vinterdæk.

Vinterdæk er fremstillet med silikaprodukter og/ eller naturgummi, hvilket betyder, at de bevarer smidigheden selv under meget lave temperaturer. Derved både bremser og styrer de perfekt, når det er koldt. Og det bliver det jo tit allerede i efteråret.

HUSK: Et vinterdæk er ikke bare et vinterdæk. Det er øget sikkerhed i trafikken i efterårs- og vinterperioden for dig og dine kære (og alle de andre, du møder i trafikken - fodgængere, cyklister og andre bilister). Så sikkerhed KAN faktisk købes for penge. 

ERGO: Er det snart tid til, at skal du have skiftet dine dæk til vinterdæk for at øge sikkerheden for dig og dine kære? Så find dækkene på dæk.dk.

NB! Det er lovpligtigt at skifte dæk, når mønsterdybden på dine dæk er 1,6 mm eller derunder. Vi anbefaler dog, at du skifter, når der er 4 mm mønsterdybde tilbage på dine vinterdæk, da mere mønsterdybde betyder bedre vejgreb, kortere bremselængde - og derfor større sikkerhed. 

Bemærk: I den periode, hvor du slider dine vinterdæk fra 8 til 4 mm dækmønster, falder dækkets ydeevne i forhold til vejgreb og bremselængde ikke ligeså drastisk som i den periode, hvor du kører med 4-1,6 mm mønsterdybde. Derfor: Sørg for at få skiftet i god tid!

Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld nyhedsbrev
Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!