×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

10.000 biler kontrolleret

Onsdag d. 27. juni 2018

Klar Til Sommerdaek 2

Den største dækkontrol nogensinde foretaget i Danmark fandt sted i sidste uge. 34 kontrollanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen foretog inspektioner af de danske personbilers dæktilstand på 39 forskellige steder over hele landet. Og resultatet blev desværre en nedslående tilbagegang i andelen af biler på det rigtige dækvalg til årstiden.

478.000 på vinterdæk i sommervarmen
19 procent af bilerne kører stadig uden sommerdæk, hvilket udgør 478.000 biler, hvis man holder det op imod den kørende personbilsvognpark. Dermed er andelen af biler på forkerte dæk i forhold til årstiden steget med 1 procentpoint og 22.000 biler i forhold til opgørelsen på samme tid i 2017. Vognparken er ganske vist blevet 4,1 procent større end sidste år, men andelen af biler på vinterdæk i sommervarmen er steget med 4,8 procent, altså en negativ tendens, hvis man ser på dækvalget.

Dårligt for trafiksikkerhed, miljøet og pengepungen
Vinterdæk er lavet af et gummimateriale, som ikke er designet til sommertemperaturer. Den højere temperatur gør gummiet blødt og bilen ustabil, så den står dårligere fast i svingene og øger din bremselængde med op til 10 procent. Sat lidt på spidsen, kan det være forskellen på liv eller død for dig og dine medtrafikanter. Endvidere øges bilens brændstofforbrug, dækkene slides hurtigere i varmen og dermed går det både ud over miljøet og bilistens pengepung.

Jamen, jeg kører da bare på helårsdæk
”Der findes ikke bildæk, som kan klare både vintervejret og sommervejret lige godt. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at konstruere, og ofte er helårsdækkets profil og konstruktion udviklet til at klare sig bedst om vinteren. Derfor er helårsdæk et kompromis, som også kan risikere at lide i sommervarmen, hvilket igen betyder, at de ligesom vinterdæk bliver slidt unødvendigt meget. Dermed er dækkene blevet belastet uhensigtsmæssigt og kan være i skidt tilstand, når de igen skal bruges i vinterhalvåret”, siger Volker Nitz, Rådet for Større Dæksikkerhed, som opfordrer alle til at få sat sommerdækkene på nu – og især før bilen pakkes til sommerferieturen.

Sommer-/vinterdæk i tal

Personbilsvognpark: 2.567.413 køretøjer

Optalt antal steder: 39

Optalt antal biler i uge 4: 10.005

Personbiler på vinterdæk, hele landet: 1.859 = 19 %
Personbiler på sommerdæk, hele landet: 8.146 = 81 %
Personbiler på vinterdæk, vest for Storebælt: 1.251 = 17 %
Personbiler på sommerdæk, vest for Storebælt: 5.939 = 83 %
Personbiler på vinterdæk, øst for Storebælt: 608 = 22 %
Personbiler på sommerdæk, øst for Storebælt: 2.207 = 78 %

(Kilde: Pressemeddelelse d.d. fra Dækbranchen Danmark)

Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld nyhedsbrev
Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Kender du ikke størrelsen på dine dæk, så lad Jesper hjælpe dig med at finde dem:

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!