×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

Hvordan forstår jeg EU-mærkatet?

Fra november 2012 skulle alle dæk være påført et EU-mærkat. På mærkatet kan du aflæse dækkets sikkerheds- og miljøegenskaber. Se evt. www.dæklabel.dk for yderligere information om ordningen. 

EU-mærkatet er opdelt i tre felter, og du læser det således: 

Øverst til venstre: Rullemodstand (brændstoføkonomi):

Ved reduceret rullemodstand spares brændstof, hvilket er ensbetydende med mindre CO2-udslip. Klasse A dæk har den bedste brændstoføkonomi, og for hver klasse ned til G øges brændstofforbruget med ca. 0,1 liter pr. 100 kørte km for en bil, der kører ca. 15 km/t pr. liter. Kategori D benyttes ikke. 

Øverst til højre: Vejgreb i vådt føre (bremseegenskaber):

At sikre vejgreb i vådt føre er helt afgørende for sikker kørsel. Egenskaberne er opdelt i klasserne A (grøn) til G (rød), hvor kategorierne D og G ikke benyttes. Bremselængden mellem et dæk i klasse A og et i F vil være mindst 18 meter!

Nederst: Angiver eksternt støjniveau i decibel (dB):

Den eksterne støj, der måles i decibel (dB), er støjniveauet fra dækkene uden for kabinen. Jo flere af ringene, der er tegnet op på dækmærkatet, jo højere et støjniveauet i decibel.

Se film

 

EU Daeklabel W300px

EU-mærkatet - se forklaring ovenfor

 

VIGTIGT!

Det nye dækmærkat informerer forbrugeren om tre kriterier: Vejgreb i vådt føre, rullemodstand og støjniveau. Udover disse tre kriterier er der mange andre faktorer, der spiller ind, når man skal vælge et førsteklasses døk, fx aquaplaning, kørselsstabilitet, styrepræcision, levetid, bremseevne og vinteregenskaber. Det er derfor fortsat vigtigt, at du - udover EU-mærkaten - holder dig orienteret om resultaterne fra de mange dæktests, der kontinuerligt foretages. 

Skaermbillede 2015 01 05 Kl 134217

(Kilde: Continental).  


Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!