×

FRI FRAGT I DANMARK PÅ ALLE ORDRER

10 idéer og fif til en skøn staycation

Robin Benzrihem 9Uxjt Ltqku Unsplash 

De sidste måneders Corona-udfordringer i Danmark og resten af verden har haft store konsekvenser for blandt andet vores vaner, adfærd ... og sprogbrug. Nu, hvor sommerferien er inden for rækkevidde, er ét af de ord, vi hører igen og igen, det engelske slangord 'staycation', der som bekendt betyder at feriere hjemme.

Selvom grænserne så småt begynder at åbne rundt omkring i Europa, er der nok mange af os, der alligevel vælger at holde ferie under hjemlige himmelstrøg i år. Dét betyder ret sikkert, at vi kommer til at køre mange flere ture, end vi plejer - og at vi her vil opsøge egne af vores land, som vi ikke har set endnu eller gerne vil genopleve. Måske også på nye måder.

Skal du ud at køre, er det vigtigt, at bilen er i topform. Mange kilometer på varme veje stiller krav til dækkene, der er den eneste kontakt mellem din bil og vejen. Sørg derfor for, at du har sommerdæk på bilen, at der er mønsterdybde nok, og at lufttrykket i dækkene er i orden.

Selvom vi hos dæk.dk og Ovethi ikke er rejseguides, så kommer her lidt 'staycation'-inspiration fra os:

#1 Tag på picnic i det grønne

Pak bilen med tæpper, puder, duge og en lækker madkurv med alle sommerens favoritter, fx jordbær, hjemmebagte boller, ost, te og masser af vand - og kør ud i det blå. Har I en hel dag til rådighed, så beslut jer for eksempel for, at I vil besøge tre steder. Det kunne være en sval skov, en smuk strand og en lækker park i byen, hvor I kan slå jer ned og spise jeres medbragte mad.

#2 Besøg øerne

I Danmark er vi så heldige at have masser af kyststrækning, ikke mindst langs alle de mange øer, som vores land har at byde på. Gå på jagt efter øer, du aldrig har besøgt, fx på Google Earth - store såvel som små - og sæt dig for at udforske dem. Smid evt. kajakkerne op på taget af bilen, og kør afsted. Så kan I også opleve den eller de udvalgte øer fra vandsiden.

#3 Lej et sommerhus

Har I brug for at komme væk i lidt længere tid, kan det være et uforglemmeligt minde at leje et sommerhus i en egn af Danmark, I ikke kender så godt. Pak bilen med tasker, håndklæder og baderinge, og indtag jeres midlertidige sommerbolig som var det en eksotisk destination. Opsøg lokale råvarer, oplevelser og steder, så I kender en masse af stedets små finurlige kendetegn, når I igen vender næsen hjem.

#4 Læs en bog

Holder I ferien hjemme, kan det være et ekstra lille treat at pakke en taske med kiks og en kande kaffe og køre et sted hen, som du elsker, eller som du altid har tænkt på, du gerne ville nyde - og slå dig ned her et par timer med en god bog. Den slags små breaks kan man have en masse af henover sommeren, og hver og en af dem vil ret sikkert give dig en følelse af at opleve mere, end hvis du havde siddet hjemme i haven, på terrassen eller altanen - selvom her garanteret også er hyggeligt.

#5 Mange af én slags

Måske er du vild med klosterhaver, marinaer, slotte, badebroer, lækre udendørs træningsfaciliteter, løberuter i skoven, fyrtårne eller noget helt ottende. Beslut dig for at opsøge så mange af én slags, som du er vild med, som muligt hen over sommeren. Er du fx vild med historiske mindesmærker i naturen, kan du nå at se rigtig mange i løbet af sommeren!

#6 "The Big Five" - safari i Danmark

Havørnen, vilde heste, bisoner, kronhjorte og den spættede sæl. Naturstyrelsen har netop offentliggjort Danmarks svar på 'The Big Five', som de har lavet en guide til, så vi nemmere kan lokalisere dyrene. Pak bilen med gode sko, kikkert og kamera - og kør ud i Danmark. På Naturstyrelsens hjemmeside finder du mere info om, hvor og hvordan du kommer tættere på at opleve de fem dyr. NB! For at blive optaget i Naturstyrelsens 'Big Five Hall of Fame', skal du kontakte styrelsen med info om, hvor og hvornår du har set dyrene (info findes via samme link som ovenfor).

#7 Bliv hjemme 

Du kan selvfølgelig også blive HELT hjemme og bare bare nyde det sted, hvor du bor. Slappe af i hængekøjen, spille kort, træne dit crocket-sving, bygge et insekthotel, anlægge en ny køkkenhave, male stakittet eller kredse for familien med lækre sommersalater...

#8 Byer

Du kender sikkert ret godt den by, du bor i, eller nogle af dem, der ligger lige omkring. Hvis ikke, så und dig selv at udforske dem nærmere. Gå ture i gaderne, kig op og se bygningernes pragt, gå på eventyr i kvartererne, og lad turen gå derhen, hvor fødderne og øjnene bringer dig. Du kan også opsøge byer i egne af landet, hvor du aldrig har været og gå på opdagelse der.

#9 Cykelstier og vandreture

Smid cyklerne og/eller vandrestøvlerne i bilen, og opsøg den mere rå, danske natur. Udforsk cykel- og vandreruterne over det ganske, danske land - og kombinér det eventuelt med en overnatning i et af de mange lækre shelters, der er skudt op. Du kan finde inspiration til overnatning og booke på Naturstyrelsens bookingside.

#10 Ha' styr på dækkene

Næsten uanset hvad din staycation byder på, hopper du nok i bilen på et eller flere tidspunkter. Og planlægger du en, flere eller mange køreture, er det som altid vigtigt, at dækkene er i topform. Sørg for, at du kører på sommerdæk om sommeren, at mønsterdybden er tilstrækkelig, og at dæktrykket er i orden. Du kan til enhver tid finde svar på dine dækspørgsmål i vores videncenter. Mangler du nye dæk, kan du finde dem på dæk.dk og/eller kontakte en af vores i alt 12 afdelinger, der er fordelt over hele landet. Vi holder i øvrigt ikke lukket på noget tidpsunkt i løbet af sommeren, så har du brug for hjælp med dine dæk et sted i Danmark, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kør forsigtigt - og rigtig god sommer! 

 

BEMÆRK: Artiklen er skrevet juni 2020.
Mulighed for firmaaftale

Hos A/S Ovethi tilbyder vi din virksomhed en firmaaftale, der sikrer jeres virksomhed og ansatte gode priser på dæk, fordi I som enhed kan aftage et vist antal dæk om året. A/S Ovethi - Dansk Dæk Service har afdelinger over hele landet og hovedsæde i Gelsted på Vestfyn. Samtlige afdelinger kan tilbyde den samme ekspertise med håndtering af dæk og fælge, og herudover er der tilknyttet servicevogne, udstyret med de nødvendige og nyeste værktøjer, som kører over hele landet. 

Ansøg om Firmakonto

Tilmeld nyhedsbrev
Brug for hjælp?
×

Brug for hjælp?

Går du i stå, når du skal bestille dæk, så kontakt os. Vi sidder klar ved telefonerne i åbningstiden, og har du brug for hjælp uden for vores åbningstider, kan du sende os en mail, som vi vil besvare hurtigst muligt.

Kender du ikke størrelsen på dine dæk, så lad Jesper hjælpe dig med at finde dem:

Din kontaktperson
Jesper Rasmussen 63 17 31 10 webshop@ovethi.dk

Skriv dit telefonnr. og vi ringer dig op hurtigst muligt!